Ventilasjon

Ventilasjon

Borettslaget har balanserte ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Anleggene er temperatur-styrte og luften som kommer inn holder cirka 21 grader. Varme utover dette får du fra radiatorer, elektriske ovner, varmlufts-vifter og/eller varmekabler.

Alle leilighetene har innblåsings-ventiler og det er ikke lov å stenge igjen disse  da det skaper ubalanse i anlegget. Ventilasjonsanlegget skal bidra til at luften i leiligheten skiftes ut slik at innemiljøet blir godt. Avtrekk skjer gjennom ventilene på kjøkken og bad og avtrekkene må holdes rene.

Det er viktig å merke seg at avtrekks-ventiler ikke må tettes helt. Tette ventiler gir dårlig inneklima og resulterer i høy luftfuktighet som kan føre til  mugg og råteskader. Sørg for god lufting hvis du bruker tørketrommel. Oppstår det kondens på innvendige vindusflater er det viktig å sjekke at alle ventiler er åpne slik at det blir god luftveksling i borettslaget.

Det skal under ingen omstendighet monteres avtrekksvifte/kjøkkenventilator med egen motor direkte til luftekanal. Dette skaper ubalanse i bygningens felles ventilasjonsanlegg (undertrykk) og kan medføre at luft fra én leilighet blåses inn til naboene.

Feil bruk av ventilasjonssystemet eller endringer som fører til at anlegget ikke fungerer som det skal, medfører erstatningsansvar for andelseier. Dette kan være ansvar for fuktskader, skader av muggsopp samt strukturelle og andre skader på selve bygningsmassen.