Porttelefonsystemet

Porttelefonsystemet

Borettslaget Christian Krohgs gate 30 har en trådløs porttelefonløsning som enkelt betjenes med en app på en iPhone eller Android smarttelefon. Våre beboere kan svare på ringeklokken og se hvem som ringer på, uansett hvor de befinner seg i verden.*

Slik fungerer systemet

  • Besøkende ringer på ved å taste # (firkant) og leilighetsnummeret til personen man ønsker å komme i kontakt med  (f.eks. #0987) på ringetablået og avslutter med bjelle-symbolet.
  • Systemet ringer opp beboeren via mobilapp eller vanlig telefonoppringning (forutsetter at beboer er registrert) og den besøkende kan deretter slippes inn ved hjelp av mobil-app eller ved å besvare telefonoppringningen (fra nummer +33 7 60 82 77 31) og taste * for å låse opp ytterdøren.
  • På fasttelefoner eller mobiler som ikke er smarttelefoner vil beboer motta en vanlig telefonoppringning fra porttelefon-systemet (fra nummer +33 7 60 82 77 31). Besvar samtalen og tast deretter 1 for å starte toveis kommunikasjon. Besøkende kan så slippes inn ved å trykke på * (stjerne) på telefonen mens man snakker med den som ringer på.
  • Dersom man ønsker at det skal ringe på flere enheter samtidig (fungerer kun med app – ikke med telefonoppringning) så logger man inn med samme telefonnummer på alle enhetene man ønsker at det skal ringe på. Registreringskode blir sendt til nummeret man logger inn med, så pass på å ha denne enheten i nærheten når du skal logge på andre enheter.

Last ned mobil-appen til din telefon ved å klikke på en av knappene under. Det finnes dessverre ikke mobilapp til Windows Phone.

For å registrere navn og telefonnummer du ønsker å ringes opp på, går du hit og registrerer deg.

Etter at du har registrert deg og lastet ned appen, må du aktivere appen på mobilen din. Du får da tilsendt en kode på SMS som du legger inn i appen. Når du er registrert og logget inn, skal appen begynne å ringe når noen ringer på hos deg.

Både i iOS (iPhone) og på Android-telefoner vises i porttelefon-appen en feilmelding som sier «Your intercom is not compatible» etter at du har registrert deg (som vist i skjermbildene under). Denne meldingen kan du se bort i fra. Appen fungerer likevel så lenge mobilnummeret du logger inn med er registrert i porttelefonsystemet.

iOS / iPhone
Android
* Video i porttelefon-appen forutsetter at du har god nok «datadekning» på mobilen din når det ringes på leilighetsnummeret som appen er tilknyttet.