Om borettslaget

Christian Krohgs gate har eksistert siden midten av 1600-tallet. Den hadde først navnet «Fjerdingens gate», fordi den løp gjennom Fjerdingen, som var en forstad til Oslo/Christiania. I 1896 fikk gata dagens navn, oppkalt etter stortingspresident Christian Krohg. Monumentet Krohgstøtten i krysset med Storgata er til minne om Christian Krohg.

I gammel tid var gata preget av småhusbebyggelse. Senere kom det en rekke industri- og kontorbygg. I dag sluttes ringen, da flere av disse bygges om til boliger igjen. Bygget vårt var opprinnelig en fabrikk (Christiania Lagerhuse fra 1897. Senere blant annet Tor bilradiofabrikk og Norske eggcentraler). I 2006 ble det totalrenovert og gjort om til leiligheter. Vi har i dag 115 andeler i bygget vårt.

På bakgrunn av den lange historien til bygget vårt, er fasaden til bygget fredet og ligger på Byantikvarens gule liste. Les mer om hva det betyr her.

I dag tilhører vi bydel Grünerløkka, og ligger i den delen som kalles «nedre Grünerløkka» (eller «bedre Løkka» på folkemunne).

…Visste du at?

  • Norges første kommersielle Coca-Cola flaske ble produsert i bygget vårt?